Karin van Koppen – Fellow inrijden

Fellow…

Wij kochten Fellow als bijna 3 jarige hengst, verwilderd, vreemd van mensen, maar erg sociaal naar paarden toe. Hij stond als hengstzijnde bij een Friese merrie . Toen ze hem ophaalde van “de dijk”omdat wij bij hem kwamen kijken, vonden ze hem erg groot geworden. Dat zegt al genoeg, er was weinig naar omgekeken en hij kon dus helemaal niks.

We hebben hem los de trailer in gejaagd en gelijk rijden, richting Zeeland. Hier de trailer in de wei gezet om hem zelf eruit te laten lopen op zijn moment, op zijn manier. 2 Weken lang duurde het voor hij me iets vertrouwde en ik bij hem in de buurt kon komen. Poetsen mocht tot zijn schoft, zeker niet op zijn rug. Dan gingen zijn oren plat en rende hij weg, of steigerde richting mij vanuit de lucht.

Kort verhaal lang, bloed, zweet en tranen, maar we kregen er een heel leuk en sociaal, mensgericht paard aan.

Mijn grote vriend.

We besloten hem te beleren voor de kar.Dit is ook geen appeltje-eitje verhaal geworden, maar toch, na bijna 10 weken, was het voor elkaar. Dwars door Breda met de kar.  Toch bleef er op zijn lendenen een rare bult zitten, wat ons ervan weerhield hem zadelmak te maken. Wel wat pogingen gedaan, maar dat dreigende, naar achter hellende, bleef er toch wel in zitten. Hier waagden we ons niet aan.

2 Jaar geleden mocht ik op Playboy van Maaike rijden door de Loonse duinen. Ik zei al meteen; zo wil ik het !!! Zo kan ik ontspannen en bovenal; genieten !

Maaike heeft Playboy grandioos ingereden en we raakten erover aan de praat. We maakten een deal, Play kwam bij mij en Maaike ging aan de slag met Fellow. De mensen die Fellow kennen ( hoefsmid, veearts, wat kennissen) zeiden al, dat wordt niet gemakkelijk voor haar. Maaike is rustig aan de slag gegaan met Fellow en het resultaat is verbluffend !

De aanpak van Maaike om Fellow heen is net als die van mij, vanuit rust en ontspanning, inspanning vragen. Maar erop is dat toch een vak apart.

Maaike kreeg het voor elkaar en rijdt nu dus met Fellow over het strand, door het bos, de duinen, door de polder en langs allerlei obstakels ( Schotse hooglanders, herriemakende gemalen, enz)  Eigenlijk is Fellow klaar om weer naar huis te gaan. het liefst haal ik hem gister nog op, ik weet gewoon dat het goed zit.

Maar als kers op de taart willen we hier op Schouwen Duiveland samen de straô rijden, een traditie op dit eiland om sokken te wassen van de trekpaarden die de hele winter op stal hebben gestaan. We gaan dan met 150 paarden het strand op en door de dorpjes eromheen.

Drumband erbij en het feest is compleet.

Ik raad Maaike van harte aan, het geduld en de liefde voor paarden is bij haar grenzeloos en zo lijkt ze dus alles voor elkaar te krijgen bij voor haar vreemde paarden die misschien ook nog wel is een flinke achtergrond hebben.

Mocht u nog twijfelen om uw paard bij Maaike neer te zetten, mail me gerust, of bel me. Want bij Maaike wordt uw paard niet zomaar ingereden, maar het is een totaalpakket van in, maar zeker ook buiten de bak.

Ik vind dit een unieke formule en daarom was mijn keuze snel gemaakt.

Karin van Koppen.

Over Paardentrainster

Maaike van der Eng verzorgt paardentraining in de regio Kennemerland. De trainingen zijn gericht op het activeren, conditieverbetering en gezondheid.

Contact

Maaike van der Eng 06-46192685 Wentweg 17 Heemskerk