Jolanda Bruijns – Lessen

Ik kan jullie allemaal aanraden om eens contact op te nemen met Maaike. In  mijn geval heeft dit zeer goed uitgepakt.

In oktober ben ik begonnen als bijrijder van Maaike haar paard. Ik had haar verteld dat ik vroeger wel paardgereden had en het nu weer langzaam aan, aan het oppakken was. Ik had dus weer een hoop te leren. Maar vond het heerlijk om na jaren weer mijn oude hobby te hebben opgepakt. Maaike gaf mij de ruimte om rustig aan met haar paardje te oefenen. Dat vertrouwen wat ze mij gaf en geeft is heel fijn.

Steeds vaker zag ik paarden vanuit stal richting het duin vertrekken en dacht steeds vaker: Wat zou ik dat ook graag  willen doen. Maar doordat ik toch wat onzeker ben en het paard nog niet altijd de baas ben durf ik het nu nog niet zo goed aan.

Om deze reden ben ik in december gestart met paardrijlessen bij Maaike. Dit zijn privélessen waardoor de les echt toe gespit kan worden op mijn leerpunten. We werken hard aan mijn lichaamshouding op het paard, het overwicht op het paard en het vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik merk dat ik in deze lessen veel meer leer dan in de groepslessen die ik in 2013 op de manege volgde. En bovendien is het ook hartstikke gezellig, ondanks dat het hard werken is. Eenmaal thuis ben ik altijd weer helemaal ontspannen en zo blij dat ik na jaren mijn hobby weer heb opgepakt.

Het ziet er naar uit dat ik deze zomer mijn doel ga behalen: Een ritje door de duinen!

Dus ik kan iedereen aanbevelen om eens een proefles te volgen. Ik weet zeker dat je hier geen spijt van zult krijgen.

Groetjes Jolanda

Over Paardentrainster

Maaike van der Eng verzorgt paardentraining in de regio Kennemerland. De trainingen zijn gericht op het activeren, conditieverbetering en gezondheid.

Contact

Maaike van der Eng 06-46192685 Wentweg 17 Heemskerk